SERVIS BORKOVIĆ

U našem servisu kontinuirano investiramo u ažuriranje dijagnostičkih uređaja i softvera kako bismo mogli da vam pružimo uslugu servisiranja i za najnovija vozila. 

U nastavku smo pobrojali neke najčešće greške koje se javljaju na displejima vozila i pokušali da u najkraćem objasnimo njihovo značenje:

 

Anti pollution fault: opšta poruka koja se prikazuje kada god dođe do greške u sistemu kompjuterskog upravljanja motorom koje je povezano sa emisijom izduvnih gasova. 

Preporučena akcija vozača: vozilo treba povezati na dijagnostički uređaj kako bi se očitala tačna greška koja je prouzrokovala tu poruku i pristupilo eventualnoj opravci 

Zakažite servis za svoje vozilo >>>

 

Depollution system faulty: opšta poruka koja se prikazuje kada god dođe do greške u sistemu kompjuterskog upravljanja motorom koje je povezano sa emisijom izduvnih gasova, u principu najčešće kod dizel vozila

Preporučena akcija vozača: vozilo treba povezati na dijagnostički uređaj kako bi se očitala tačna greška koja je prouzrokovala tu poruku i pristupilo eventualnoj opravci

Zakažite servis za svoje vozilo >>>

 

Unblock diesel filter: poruka koja kao da ukazuje na zaprljan filter za gorivo ali se ustvari javlja kada se zaprlja filter za čestice u izduvnom sistemu (FAP ili DPF filter). Grešku je ponekad moguće resetovati regeneracijom filtera do koje dolazi automatski nakon duže vožnje  na visokom broju obrtaja (recimo na autoputu). U nekim slučajevima ovaj filter nije moguće ovako oporaviti pa se mora pristupiti njegovoj zameni. U slučaju veoma zapušenih filtera, vozila se automatski prebacuje u sigurnosni režim rada sa smanjenim raspoloživim maksimalnim brojem obrtaja motora i nije ga moguće odblokirati bez posete servisu.

Preporučena akcija vozača: izvezite vozilo na autoput i držite ga u režimu viših obrtaja motora i najveće dozvoljene brzine u periodu od barem 15 minuta. Izbegavajte kratke gradske vožnje.

Zakažite servis za svoje vozilo >>>

 

Engine immobiliser fault:  ponekada se ova greška javlja iz razloga oslabljenog akumulatora ili neispravnog ključa i vozilo se ne može pokrenuti. 

Preporučena akcija vozača: pokušati paljenje vozila drugim ključem ili proveriti da li je paljenje moguće sa zamenjenim akumulatorom. U svim drugim situacijama, neophodno je povezivanje na dijagnostički uređaj i utvrđivanje razloga za problem na taj način.

Zakažite servis za svoje vozilo >>>

 

Diesel additive minimum level: vaše Citroën / Peugeot vozilo je opremljeno specijalnom tečnošću koja se ubrizgava u gorivo i pomaže sagorevanje čestica čađi unutar filtera za čestice (FAP tj. DPF filtera) koje je neophodno kako bi se sprečilo začepljenje filtera. Ova poruka se pojavljuje ukoliko je nivo ove tečnosti (trgovački naziv Eolys) ispod minimalnog ili ukoliko postoji neki problem u ovom sistemu. Ovo može biti razlog prebacivanja vozila u sigurnosni režim rada sa smanjenim raspoloživim maksimalnim brojem obrtaja motora i nije ga moguće odblokirati bez posete servisu.

Preporučena akcija vozača: Neophodna je što hitnija poseta servisu radi kontrole sistema, dolivanja Eolys aditiva i resetovanja servisnog intervala

kako bi se izbeglo oštećenje filtera za čestice.

Zakažite servis za svoje vozilo >>>

Dijagnostika
Diagnostic-Services
Depoluttion-fault
Immo-fault